28. jan, 2017

Kats Koud

Kats Koud

Soms zou ik wel een kat willen zijn, zeker als ik in de winterse buien met de honden loop en her en der een kat in de vensterbank zie liggen. Zo relaxed en acrobatisch zoals alleen een kat dat kan. Lekker met zijn billen op de warme vensterbank. Dubbel genot als het winterzonnetje straalt door het glas op hun bolletje. Heerlijk….

Katten zijn graag buiten maar met deze kou liggen zij toch liever op de vensterbank. Onze kat gaat in de morgen voor een ommetje binnen 10 min. Komt zij weer geïrriteerd thuis. Te koud en alles is bevroren. Als mevrouw vroeg uit de veren is en ik nog lekker lig te dommelen, weet zij ook hoe zij mijn warmte kan stelen door onder de dekens te kruipen en mij wakker te maken met haar ijskoude pootjes. Brrr. Dit is natuurlijk  niet gewenst maar ja vertel dat maar aan je kat

Toch heb ik het idee dat niet iedereen weet dat katten graag buiten zijn wanneer het weer dit toelaat. Ken ook veel katten die wanneer zij buiten zijn niet meer naar binnen kunnen alleen met behulp van hun baasjes. Op zich geen probleem als zij ergens een plekje hebben waar zij weer warm kunnen worden. Want weet je als dit er niet is zal de kat op zoek gaan naar warmte. Onder of in een auto die net gereden heeft, in de schuur van iemand of gewoon bij andere mensen zeuren om binnen te mogen. Dit doen meestal alleen die katten die mensen lief vinden.

Zo werd ik deze week gebeld dat er al een aantal weken een kat rondliep bij een kennis in de tuin. Zij had hem gevangen en omdat de dierenambulance een advies gaf wat zij niet wilde opvolgen belde zij mij. Omdat de dierenambulance het vaak druk heeft met meer levensbedreigende zaken kunnen zij niet voor iedere kat die waarschijnlijk is buitengesloten voor rijden. Begrijpelijk.

Mijn advies was de kat binnen te houden tot de dierenambulance komt om de chip te lezen. Dan maar hopen dat deze geregistreerd staat op het juiste adres. Dit was gelukkig het geval. Het komt heel vaak voor dat dit niet goed geregistreerd staat. De kat woonde een straat verderop en is naar huis gebracht.

De eigenaar had de kat nog niet gemist…………….onbewust onbekwaam?