18. feb, 2018

Nieuwe lijn

Baloo loopt eigenlijk altijd los. Zeker thuis op zijn dagelijkse routes. De meeste mensen met of zonder hond kennen hem. Op een van deze dagelijkse routes komen wij een voor ons onbekende (nerveuze) mevrouw lopend met de fiets en een hond (met pijn) aan de hand. Terwijl Baloo op hun afloopt haalt de persoon uit en wil hem een schop geven dit mislukt en haar hond schrik van haar zodat hij weg wil en aan de lijn trekt waardoor mevrouw met fiets bijna op haar hond valt en al vloekend en scheldend weer rechtop komt. Ik voelde mij van binnen koken. Ik reageerde niet, omdat mijn gastouderkinderen Noah en Anna Sophie erbij waren. Toen Noah (8) zei: “Peggy die mevrouw is toch al zeker 60, zij zou toch een goed voorbeeld moeten geven?” Moest ik zo hard lachen in mijzelf waardoor ik de kracht kreeg om de bewuste mevrouw aan te spreken. Nadat wij het hadden uitgepraat gingen we ieder ons weegs. 

Na deze ervaring ben ik mij bewust geworden dat het wel slim is om een lijn mee te nemen zodat ik baloo kan aanlijnen als wij onbekende mensen passeren. Eentje die ik in mijn zak kon doen. Zonder ringen of haken, daar wil ik ook nog wel eens aan blijven haken en bij voorkeur inclusief halsband.

Nou had hij een lijn vergelijkbaar met de lijn die je Caesar ook vaak ziet gebruiken. Nadeel is dat deze lijn kan corrigeren. Baloo trekt nooit, maar als hij zich wil laten gelden kan hij ook heel stoer doen en zichzelf in de correctie trekken. Dit wou ik niet en heb gekozen voor lijn met een stegring, zo kan ik zelf bepalen tot hoever de halsband zichzelf sluit.

Nu twee weken geleden heb ik tijdens een wandeling deze lijn verloren. Niet dat hij hem nodig heeft hij heeft er meerdere maar ik mis deze specifieke lijn wel. Gelukkig had ik nog wat restjes paracord liggen en heb nu een opvallende kleur gebruikt die toevallig ook mooi past bij mijn jas.  :  )

Omdat dit niet de eerste lijn is die ik heb verloren heb ik direct ook maar een reserve lijn gemaakt.