4. mrt, 2017

Nieuw: hondenriemen kort en extra kort

Ben al een tijdje op zoek naar de perfecte riem voor Moowgli. Hij heeft er nog maar 3,  maar oke iedere situatie vraagt weer om andere hulpmiddelen.

Mijnheer wil nog wel eens trekken aan de lijn, zeker op plekken waar hij zich niet zeker voelt. Hij begint dan zijn pas te versnellen en hangt in de lijn en halsband hierbij maakt hij rare geluiden. Ik wil dan niet stil blijven staan omdat ik bang ben dat hij zichzelf bezeert. Om dit toch enigszins te kunnen remmen heb ik zijn halsband vervangen voor zijn harnas. Die we eigenlijk alleen voor het speuren gebruiken. Zo kan ik in ieder geval hem afremmen als hij wil versnellen zonder hem daarbij te bezeren.

Van de week liep ik met beide honden en opeens dacht ik, dit is gek, Baloo die altijd rechtsachter mij loopt, draagt de korte riem of geen riem en  Moowgli heeft aan de twee meter lijn nog de neiging om te trekken. Dus heb ik het omgedraaid Moowgli aan de 50 cm en Baloo aan de twee meter lijn. Wat een verschil voor mijn arm. Hij bleef wel voor mij lopen en Baloo rechts achter mij. Op deze lengte kan hij mij minder snel verassen met een snelle draai Omdat hij dichter bij was kon ik hem aanraken en zo meer contact met hem maken.

Meestal laat ik de honden vrij op stukken waar dit mag en kan. Wanneer de situatie vraagt om de honden bij mij te houden, valt het mij op dat Moowgli rustiger is aan de korte lijn. Zeker als hij naast of achter mij staat. Alsof hij zich dan beschermt voelt.

Verder valt mij op  dat deze korte riem ook een signaal is naar mijn omgeving. Mensen hebben eerder door dat ik graag de hond dicht bij mij heb. Aan de fiets vind ik de 50 cm. riem iets te kort en daarom heb ik een 75cm. riem gemaakt ideaal voor tijdens het fietsen.

Omdat ik 2 honden heb en niet teveel riemen mee wil hebben, heb ik een verlengstuk gemaakt waar ik de tweede hond kan aanklikken. Op de foto de  75cm. Riem met het verlengstuk beiden in zwart/wit en de extra riem van Baloo (de rode). Deze kan ik ook nog rechtstreeks aan de halsband of harnas vast maken als dit nodig is.

Ben jij ook op zoek naar een korte lijn, zoek niet verder…. kijk onder Peg's Paracord.